We turn ideas into works of art
Η ΕΤΑΙΡΙΑ
GIO_8103
MARIA ALIFIERI 
HOME & FASHION LEATHER ACCESSORIES

Με εφόδια την προσωπική εμπειρία από το διεθνή χώρο της μόδας, τη σχεδιαστική έμπνευση και το ταλέντο των ανθρώπων μας, κατασκευάζουμε δερμάτινα χειροποίητα χρηστικά αξεσουάρ για κάθε χώρο.   

 Η συλλογή μας αποτελείται από μοναδικά κομμάτια, σε σχέδια και χρώματα που ταιριάζουν σε κάθε τρόπο ζωής και στυλιστική προτίμηση, φτιαγμένα από δέρματα υψηλής ποιότητας που αγαπούν το άγγιγμα.

Τα χρηστικά αντικείμενα προκαλούν αίσθηση και αιχμαλωτίζουν το βλέμμα, αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα του χώρου, ενώ προσφέρουν άνεση, ποικιλία και φαντασία.

Η δημιουργός της εταιρείας, Μαρία Αλιφιέρη, ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία από το χώρο της μόδας και συγκεκριμένα του modelling, αξιοποιώντας τους δρόμους που έφερε η κατάκτηση του τίτλου ‘Miss Young‘.

Στα χρόνια που εργάστηκε ως μανεκέν, πήρε την απόφαση να περάσει η ίδια στη δημιουργία, έχοντας πλέον στις αποσκευές της μία προσωπική αίσθηση για το κλασικό και το ποιοτικό.Επιλέγοντας το δέρμα ως υλικό μέσο, προσέγγισε σταδιακά τις ανάγκες σχεδίασης και υλοποίησης που ονειρευόταν καθώς γνώρισε, μαθήτευσε και συνεργάστηκε με ικανούς τεχνίτες στην επεξεργασία του, εδραιώνοντας αρχικά την παρουσία της εταιρείας κυρίως στο αντικείμενο της γυναικείας τσάντας.Διαγράφοντας μία επιτυχημένη πορεία ετών, ένιωσε την ανάγκη να επανεφεύρει το δημιουργικό αποτύπωμα της εταιρείας αναζητώντας πιο περίτεχνες κατασκευές.

Με επίμονη εργασία και μεράκι, τα μέλη της ομάδας σταδιακά εκπαιδεύτηκαν εκ νέου στις απαιτήσεις ειδικών εφαρμογών κατά παραγγελία, όπως οι επενδύσεις επίπλων οικίας και σκάφους αναψυχής, οι δερμάτινες εφαρμογές εξοπλισμού ξενοδοχείων και εστιατορίων.Πλέον, συγκεντρώνοντας εμπειρία 35 ετών στην υπηρεσία της μοναδικής υφής του δέρματος, η Μαρία Αλιφιέρη συνεχίζει να εξερευνά τις όψεις του στην καθημερινότητά μας, με τις δημιουργίες της εταιρείας να φιλοξενούνται σε προσωπικούς και επαγγελματικούς χώρους σε Ελλάδα και εξωτερικό, διατηρώντας το μοναδικό χαρακτήρα του πραγματικά χειροποίητου.

Με αφορμή και όχημα το εκπληκτικό υλικό του φυσικού δέρματος, οι προτάσεις μας είναι σχεδιασμένες ώστε να καλύπτουν τις αισθητικές απαιτήσεις πολλαπλών πτυχών της καθημερινής μας ζωής.

ιστορια
Η αρχή έγινε με γυναικεία αξεσουάρ. Το επόμενο βήμα, ήταν και είναι μέχρι σήμερα χρηστικά αντικείμενα σπιτιού και γραφείου.

Με την εξέλιξη των εργασιών, οι συνεργασίες αναπτύσσονται με Μουσεία, ξενοδοχειακές μονάδες υψηλών προδιαγραφών, μεγάλα αρχιτεκτονικά γραφεία και ναυτιλιακές εταιρείες-σκάφη αναψυχής.

Οι δυνατότητες των εφαρμογών είναι απεριόριστες. Επενδύσεις μεγάλων επιφανειών ή τμημάτων αυτών, όπως πόρτες, κουπαστές, τραπέζια, καθίσματα, είναι ένα μεγάλο τμήμα εργασιών, το οποίο αναλαμβάνει το εργαστήριό μας, καθώς και ανακατασκευές.

Yψηλή ποιότητα αποτελέσματος που βασίζεται στην ευρέως δοκιμασμένη γνώση του υλικού και των δυνατοτήτων του, σε συνδυασμό με το αξεπέραστο πλεονέκτημά του να ταιριάζει απόλυτα με κάθε στυλ εποχής και διακόσμησης.

Το εργαστήριο δερμάτινων ειδών της Μαρίας Αλιφιέρη έχει ανοδική πορεία 35 ετών.

Κινούμαστε στα Ευρωπαϊκά πρότυπα, από την επιλογή των πρώτων υλών, τον σχεδιασμό των ειδών, την υλοποίηση τους στα εργαστήριά μας και την πώληση τους από επιλεγμένα καταστήματα.

Μέχρι να γίνουν μέρος της ζωής των καταναλωτών μας και να υπάρχουν στο χρόνο. 

GIO_8066
εξειδικευση

Με αφορμή και όχημα το εκπληκτικό υλικό του φυσικού δέρματος, οι προτάσεις μας είναι σχεδιασμένες ώστε να καλύπτουν τις αισθητικές απαιτήσεις πολλαπλών πτυχών της καθημερινής μας ζωής.

Από την προσωπική μας παρουσία και την εικόνα των χώρων στους οποίους κινούμαστε, μέχρι τα αγαπημένα αντικείμενα που αποκτούμε συχνά και για τη χρηστική τους αξία αλλά κρατάμε κοντά μας γιατί μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα.

Προσπαθούμε να εμπλουτίζουμε συνεχώς τις δημιουργίες μας και να πειραματιζόμαστε με νέες φόρμες, χωρίς τους συμβιβασμούς ποιότητας που επιβάλλει η κλιμακούμενη παραγωγή.
Κάθε δερμάτινο αντικείμενο δέχεται την απαιτούμενη φροντίδα που θα το κάνει ξεχωριστό, μέχρι να μπει στη ζωή σας και να γίνει μοναδικό.

Τα χειροποίητα και αριθμημένα προϊόντα μας, παρουσιάζονται επίσης στην εγχώρια και διεθνή αγορά μέσα από ένα δίκτυο επιλεγμένων καταστημάτων.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.